Grafisk design

Hva er grafisk design?

Grafisk design, også kjent som kommunikasjonsdesign, er kunsten og praksisen med å planlegge og projisere ideer og erfaringer med tekstlig og visuelt innhold. Formen for kommunikasjon kan være virtuell eller fysisk, og kan inneholde ord, bilder eller grafiske skjemaer. Opplevelsen kan foregå på et øyeblikk eller over en lang periode. Arbeidet kan inneholdt så mangt: fra utformingen av et lite postkort til et samarbeid med et verdensomspennende selskap.

Hva er en grafisk designer?

En grafisk designer er en visuell kommunikator, noen som lager visuelle konsepter for hånd eller ved hjelp av dataprogramvare. De kommuniserer ideer for å inspirere, informere eller fange forbrukere.

Grafiske designere bidrar til å gjøre en organisasjon gjenkjennelig ved å bruke en rekke medier for å kommunisere en bestemt ide eller identitet som skal brukes i reklame og kampanjer. Eksempler er fonter, former, farger, bilder, trykkdesign, fotografi, animasjon, logoer og reklametavler. De samarbeider også med kunstnere, multimedia animatører og andre kreative mennesker på mange av sine prosjekter.

Hva gjør en grafisk designer?

Grafiske designere kombinerer kunst og teknologi for å formidle ideer gjennom bilder og utformingen av nettsider og trykte sider. De kan bruke en rekke designelementer for å oppnå kunstneriske eller dekorative effekter. De utvikler den generelle layouten og produksjonsdesignet for annonser, brosjyrer, magasiner og bedriftsrapporter. Grafiske designere arbeider med både tekst og bilder. De velger ofte type, skrift, størrelse, farge og linjelengde for overskrifter, overskrifter og tekst. Grafiske designere bestemmer også hvordan bilder og tekst vil gå sammen på en side eller skjerm, inkludert hvor mye plass hver vil ha. Når du bruker tekst i oppsett, samarbeider de tett sammen med forfattere som velger ordene og bestemmer om ordene skal legges inn i avsnitt, lister eller tabeller.

Hvordan blir man grafisk designer?

Det finnes mange muligheter for deg som ønsker å utdanne deg innen grafisk design. Du kan studere grafisk design på fagskoler som høyskolen i Kristiania eller noroff, du kan velge linjen «mediegrafikerfag» i den videregående skolen, eller du kan studere visuell kommunikasjon på universitet eller høyskole. Det tilbys både som årsstudie, bachelor og master.

Gode råd til deg som skal bli grafisk designer

Det er viktig å elske hele designprosessen, fra begynnelse til slutt. Sørg for å holde deg oppdatert på eventuelle endringer i bransjen; Den beveger seg i et raskt tempo. Når det er sagt, husk at du ikke alltid nødvendigvis må følge trenden. Har du en god ide, er det som oftest en god ide. Ikke kast den bare fordi du vil følge dagens trend. Å gjøre design for designens skyld er ikke veien å gå.

Noen ganger blir du for investert i et design du jobber med, så mye at du blir defensiv hvis det blir kritisert. Ikke bli altfor følsom for kritikk – hold døren åpen for nye forslag. Bare fordi noen ikke liker arbeidet ditt, betyr det ikke at du er en dårlig designer. Tilbakemelding er den beste måten å utvikle seg på.

Invester i porteføljen din, og vær selektiv med det som går inn i den. Fokuser på de beste stykkene dine, og gjør dem så imponerende som du bare kan. Arbeidsgivere vil ofte be deg om å forklare hva som er i porteføljen din og hvorfor det er der inne, så sørg for at du kan forklare hvorfor du inkluderte hvert element.