Web design, overraskende fakta

Alle nettlesere viser nettsteder annerledes

Når du ser på et nettsted på datamaskinen din ved hjelp av Google Chrome, kan det være en helt annen opplevelse enn om du blar gjennom samme nettside på Safari på iPhone. Alt avhenger av måten nettlesere oversetter koden og viser den på skjermen. Enkelte nettlesere vil laste koden i en veldig bestemt rekkefølge, og noen ganger kan ikke nettlesere gjenkjenne en bestemt kode i det hele tatt.

Nettleserforskjeller kan gjøre det vanskelig å lage et nettsted som gir en god opplevelse for alle. Det er da profesjonelle webdesignere kommer inn i bildet. De er kjent med HTML- og CSS-standarder, kjente nettleserproblemer, og måtene å jobbe rundt potensielle hindringer. Det er en webdesigners jobb å sikre at nettstedet ditt ser bra ut og fungerer riktig på tvers av mange forskjellige nettlesere. De utfører også omfattende testing av nettleserkompatibilitet for å identifisere potensielle problemer, og etablere nødvendige løsninger for disse problemene, før et nettsted går live.

Designet bestemmer hvor brukerne vil fokusere på nettstedet ditt

Internett har forandret måten vi leser og blar gjennom innhold. Hvis en besøkende ikke kan skumme gjennom nettstedet ditt og identifisere nøkkelinformasjon raskt, vil de trolig gå og besøke et annet nettsted i stedet.

Webdesignere streber etter å skape nettsteder som viser besøkende til den mest vitale informasjonen, for eksempel en nettbutikk, bedriftens blogg, organisasjonens historie eller annet innhold som er viktig for både dem og deg. Profesjonelle web-aktører kan også bruke varmekart og analytiske verktøy for å se hvilke knapper og lenker som er populære, slik at de kontinuerlig kan forbedre brukeropplevelsen med fremtidige oppdateringer på nettstedet.

Nettstedets kode hjelper det å appellere til søkemotorer

Du kan ha det mest visuelt imponerende nettstedet i verden, men det spiller ingen rolle om du ikke har et publikum til å se og bruke nettstedet. Profesjonelle web-aktører sørger for at måten nettstedet ditt er kodet på, vil hjelpe et publikum til å finne nettstedet ditt når de skriver bestemte søkeord inn i Google eller en annen søkemotor. Måten nettstedet kodes på, påvirker også hvordan søkemotoroppføringene ser ut, fra tittelen på nettsiden i søkeresultatene til den lille beskrivelsen av nettstedet ditt som vises under tittelen. Søkemotorer kan være en stor kilde til ny trafikk på nettstedet ditt, og det er mange flere skritt som kan tas på et nettsted for å optimalisere det for søkemotorene, men det starter med å kode på riktig måte og sikre at grunnlaget for nettstedet ditt bidrar til et godt forhold til søkemotorene.

Nettsteder blir utdatert ganske raskt

Du kan anta at nettstedet ditt vil vare et par år etter den er bygget. Men fordi teknologien er i stadig utvikling, er også de beste nettstedsløsningene i stadig forandring. Et nettsted som ble designet for bare ett, eller to år siden kan anses å være utdatert. Hvis du lar siden din stå uberørt, vil din en gang så funksjonelle side ikke være fullt så funksjonell lengre, og det er ikke sikkert at den dukker opp i søkemotorene en gang. Altså kan du aldri anse nettstedet ditt som helt “ferdig.” Det bør opprettholdes og oppdateres jevnlig for å sikre at den gir en god opplevelse for alle brukere og forblir relevant for å møte dagens standarder.